Rabarber sour - recept på vacker rabarberdrink

Rabarber sour är en rosa, vacker cocktail med ett härligt skum som är en trevlig start på middagen. Det går bra att göra två drinkar i taget i shakern.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 cl gin - gärna Hendrick’s
  • 4 cl citron - pressad
  • 3 cl rabarbersirap - se recept
  • 0,5 msk äggvita
  • is

Rabarbersirap, ca 2 dl

  • 200 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Rabarbersirap: Skär rabarbern i bitar. Lägg bitarna i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Låt koka upp och sjud ca 5 min. Skumma och sila sedan genom en finmaskig sil. Låt kallna.

  2. Häll alla ingredienser till drinken i en shaker och skaka den kraftigt utan is för att skumma äggvitan.

  3. Lägg rikligt med is i shakern  och skaka kraftigt igen tills drinken är iskall. Sila upp drinken i cocktailglas.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!