Rabarber- och kolanötspaj

Recept på rabarber- och kolanötspaj. Kolanötter på toppen ger extra crunch till den syrliga smulpajen. 
Tove Nilsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 1 dl strösocker - + 1 dl + 1,5 dl
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk flingsalt - + 1 krm
  • 150 g smör - + 50 g
  • 150 g hasselnötter - rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär raberbern i skivor. Snoppa jordgubbarna. Blanda rabarber, jordgubbar, 1 dl socker och potatismjöl i en pajform, 24 cm diameter. 

  2. Blanda havregryn, mjöl, 1 dl socker, 1 tsk flingsalt och 150 g smör till en smuldeg. Toppa rabarber och jordgubbar med smuldegen. 

  3. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min, tills degen fått fin färg. 

  4. Smält 1 ½ dl socker i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Vispa ner 50 g smör i sockret. Blanda snabbt ner hasselnötter och 1 krm flingsalt. 

  5. Ta ut pajen och toppa med kolanötterna. Grädda ytterligare ca 10 min. Låt svalna före servering. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!