Rabarber- och jordgubbssylt

Denna rabarber- och jordgubbssylt är familjens favoritsylt, oumbärlig både för stora och små. Den passar till det mesta – pannkakor, våfflor, i filen, på mackan eller på gröten. Suveränt god till en bit brie eller camembert. Kan även kokas av frysta bär. /matredaktör Gunilla von Heland
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 750 g jordgubbar
  • 2 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk saft från citron - pressad
  • 1 kg syltsocker

Gör så här

  1. Skölj bären, skala och skiva rabarbern i cm-tjocka skivor. Blanda bär och rabarber i en gryta. Tillsätt vatten, vaniljstång och citronsaft. Koka 10 min utan lock.

  2. Rör ner sockret och koka upp. Låt sjuda ca 5 min. Skumma och häll upp på väl rengjorda, varma burkar och sätt på lock. Låt svalna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!