Rabarber- och jordgubbssylt med vinbär och ingefära

En smakrik rabarber- och jordgubbssylt med kryddig ingefära och vackert ljusröd färg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g jordgubbar
  • 300 g vinbär - vita eller röda
  • 3 rabarber - (ca 350 g) medelstora
  • 2 msk ingefära - finriven färsk
  • 2 msk vatten
  • 1 kg strösocker

Gör så här

  1. Snoppa jordgubbar och vinbär. Skär jordgubbar och rabarber i bitar.

  2. Lägg bär och rabarber i en kastrull och häll på vattnet. Tillsätt ingefära. Låt koka ca 10 min under lock.

  3. Häll i sockret och rör om. Låt sjuda ytterligare ca 10 min utan lock. Skumma väl.

  4. Skölj ur burkar med hett vatten och häll i den varma sylten. Sätt på locken och låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!