Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Rabarber- och jordgubbsgino

Recept på gino med rabarber och jordgubbar. Den första späda rabarbern behöver inte skalas.
Elisabeth Johansson
Rabarber- och jordgubbsgino
Rabarber- och jordgubbsgino
Rabarber- och jordgubbsgino
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 100 g choklad - vit
  • 4 rabarberstjälkar - (ca 250 g)
  • 250 g jordgubbar
  • 3 msk strösocker

Tillbehör

  • grädde - vispad, eller vaniljglass

Gör så här

  1.  Riv chokladen på rivjärn. Ställ den i kylskåpet och låt den bli riktigt kall.

  2. Sätt ugnen på 250°. Ansa och strimla rabarbern. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg rabarber och bär i en ugnssäker form. Strö på socker och choklad.

  3. Gratinera mitt i ugnen 12-15 min tills chokladen smält och fått fin färg. Servera genast med vispad grädde eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?