Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Rabarber- och citronsaft

Citron förhöjer smaken på den syrliga rabarbersaften.

Tove Nilsson
Rabarber- och citronsaft
Rabarber- och citronsaft
Rabarber- och citronsaft
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 1,5 l vatten
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl citron - pressad

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern. Blanda rabarber, vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka ihop ca 15 min, tills rabarbern är mjuk och vätskan har blivit rosa. 

  2. Häll rabarbern i en silduk och låt rinna av. Sila genom silduk till en klar saft och fyll i väl rengjorda varma flaskor. Förvara svalt. 

Vad tyckte du om receptet?