Rabarber-coleslaw

Recept på coleslaw med rabarber. En fräsch och syrlig variant på coleslaw. Passar perfekt till grillat!
Monica Eisenman
Lisa Eisenman Frisk
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 g rabarber
  • 2 morötter
  • 1 rödlök - liten
  • 3 dl vitkål - strimlad
  • 2 dl rödkål - strimlad
  • 0,25 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Dressing:

  • 3 dl rabarber
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk saft från citron
  • 1 msk olivolja

Dressing:

  1. Blanda rabarber, vatten och honung i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 min. Tillsätt vinäger och citronsaft och låt sjuda utan lock ca 5 min. Låt kallna. Sila bort rabarbern och tillsätt olja.

  2. Skiva rabarbern tunt på längden, gärna med en osthyvel eller mandolin. Skär sedan i tunna strimlor, ca 5 cm långa.  Skala och skär morötterna i tunna stavar, alternativt riv dem eller svarva dem i en spiralizer. Skala och halvera löken och skär den i tunna skivor. Låt eventuellt löken ligga i kallt vatten ca 15 min för att få den lite mildare.

  3. Blanda grönsakerna med dressingen. Krydda med salt och peppar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!