Rabarber-”chips” med smak av fläder
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Rabarber-”chips” med smak av fläder äts istället för godis. Här använder du bara skalen på rabarbern. Själva fruktköttet kan du spara och använda till t ex bakverk, saft eller sylt.
Ingredienser
-
6
rabarberstänger
-
0,5 dl
strösocker
-
1 msk
flädersaft
- konc
-
1 krm
salt
Gör så här
-
Sätt ugnen på 100°. Skölj rabarbern noggrant. Skala den så tunt som möjligt i breda strimlor, t ex med mandolin eller osthyvel. Blanda skal, socker, saft och salt i en kastrull och värm tills sockret har smält och skalen har mjuknat något.
-
Lägg ut skalen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Torka mitt i ugnen ca 20 min. Håll koll så att skalen inte bränns, tiden beror på hur tunna de är. Ta ut och låt kallna.