Rabarber-”chips” med smak av fläder

Rabarber-”chips” med smak av fläder äts istället för godis. Här använder du bara skalen på rabarbern. Själva fruktköttet kan du spara och använda till t ex bakverk, saft eller sylt.

Monica Eisenman
Monica Eisenman
Rabarber-”chips” med smak av fläder
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 6 rabarberstänger
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk flädersaft - konc
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Skölj rabarbern noggrant. Skala den så tunt som möjligt i breda strimlor, t ex med mandolin eller osthyvel. Blanda skal, socker, saft och salt i en kastrull och värm tills sockret har smält och skalen har mjuknat något.

  2. Lägg ut skalen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Torka mitt i ugnen ca 20 min. Håll koll så att skalen inte bränns, tiden beror på hur tunna de är. Ta ut och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?