Quornwok med varm couscoussallad

Quornwok med varm couscoussallad är en snabblagad vegetarisk wok som serveras med couscous, syrlig fetaost och lättkokt broccoli.
Jennie Benjaminsson
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g quornbitar - frysta
  • 1 gul lök
  • 1 paprika - gul
  • 250 g broccoli
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 4 dl couscous
  • 75 g fetaost
  • 1,5 tsk rödvinsvinäger
  • 1 kruka oregano
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Kärna ur och hacka paprikan. Hetta upp 1/2 msk olja i en wokpanna och stek lök, paprika och quornbitar på medelvärme ca 10 min. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Skär broccolibuketterna i 1 cm tjocka skivor. Koka upp 5 dl vatten med buljongtärningen. Tillsätt couscous och broccoli. Lägg ett lock på kastrullen och ställ den åt sidan ca 5 min. Rör upp couscousen med en gaffel så att den blir luftig. Smula i fetaosten och rör ner 1 msk olja och vinäger.

  3. Grovhacka oreganon och ­blanda ner hälften i woken. Lägg couscousen på ett fat. Toppa med quornwoken och resterande ­oregano.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!