Quinoasallad med hallon, getost och salta mandlar

Quinoasallad med hallon, getost och salta mandlar mättar bra. Quinoa finns i många olika färger och storlekar. Det lilla fröet är en bra källa till protein och är rikt på kostfibrer.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 3 dl quinoa - svart
  • 1 dl hallon - + 1 dl
  • 200 g chèvreost
  • 50 g mandlar - salta
  • 100 g gemsallad
  • olivolja
  • vinäger
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skölj quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt förpackningens anvisning. Mixa 1 dl hallon med 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 msk vatten, 1/2 tsk socker, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  2. Sätt ugnen på 250°. Skär osten i skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen tills osten fått fin färg, ca 8 min. Grovhacka mandeln. Bryt salladen i bitar.

  3. Lägg quinoan på ett fat och toppa med ost, mandel, sallad och 1 dl hallon. Servera hallondressingen vid sidan om.

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

Köp den här – extrapris för prenumeranter!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!