Quinoafrallor

Recept på quinoafrallor. Quinoagryn och dinkel är rikt på protein, vilket gör att man håller sig mätt lite längre. Bre färskost på frallorna och toppa med t ex rökt kalkon, tomat och vattenkrasse.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 0,5 pkt jäst - färsk
  • 4 dl vatten
  • 2 dl quinoflingor - (t ex Biofood)
  • 7 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 - 2 dl dinkelmjöl - till utbakning

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke.

  2. Lös upp jästen med ljummet vatten och rör i quinoa-flingor, dinkelmjöl och salt. Arbeta degen smidig och jäs minst 1 timme under bakduk. Man kan också sätta degen på 
kvällen och göra frukostfrallor på morgonen. Ta då kallt vatten istället för ljummet (jästid 
8 timmar).

  3. Sätt ugnen på 225°.

  4. Häll ut degen på ett mjölat bakbord. Strö mjöl på degen. Skär den försiktigt i 16 bitar. Tryck inte för mycket på degen, det är viktigt att degbubblorna finns kvar och gör frallorna luftiga. Lägg bitarna på två plåtar med bakplåtspapper.

  5. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!