Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Quiche med sparris och fetaost

Recept på paj med sparris och fetaost. Den här quichen passar lika bra som ensamrätt eller på en buffé. Som bufférätt räcker den till 6–8 personer.
Lena Söderström
Quiche med sparris och fetaost
Quiche med sparris och fetaost
Quiche med sparris och fetaost
Foto: Lena Söderström

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 125 g smör
  • 2 äggulor
  • 2 msk vatten
  • 1 msk dijonsenap

Fyllning

  • 500 g grön sparris
  • 1 knippa salladslök
  • 150 g fetaost
  • 2 msk majsolja
  • 1 krm salt

Äggsmet

  • 4 ägg
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk parmesanost - riven
  • 1 krm flingsalt

Garnering

  • 2 msk saltrostade mandlar - hackade
  • 1 krm flingsalt
  • 0,5 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

  • rucola
  • parmesanost - riven

Gör så här

  1. Mixa ihop mjöl och smör, skuret i mindre bitar, i en matberedare. Tillsätt äggulor och vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen i ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter, låt degen hänga ut lite över kanten. Förgrädda mitt i ugnen i ca 15 min. Bred senapen över pajens botten.

  3. Fyllning: Bryt av den nedersta hårda delen på sparrisen. Skär sparrisen i ca 3 cm långa bitar, spara några bitar till garnering. Ansa och skiva löken. Tärna fetaosten.

  4. Fräs sparris och lök i olja i ca 5 min. Krydda med salt. Lägg sparris, lök och fetaost i pajskalet. Vispa ihop äggsmeten och häll den över. Toppa med den sparade sparrisen.

  5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min. Den får gärna vara lite krämig i mitten. Toppa pajen med nötter, flingsalt och peppar. Servera med rucola och parmesan.

Vad tyckte du om receptet?