Quiche Lorraine

Paj fylld med god ost, rökt skinka och krämig äggstanning är alltid populär. Men gjord på traditionellt vis med pajdeg av mjöl och smör, fyllning - av 250 g ost, 300 g skinka, purjolök och äggstanning av lika delar mjölk och crème fraiche - blir det en härlig kaloribomb. Vi har gjort den magrare med potatis i både deg och fyllning vilken ger frasighet åt pajskalet och krämighet åt fyllningen. Kesella och en mager riven gratängost gör fyllningen mindre fet men fortsatt krämig och god. Den traditionella pajen ger 621 kcal per person den magra 485 kcal per person. Du sparar 136 kcal!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 dl kesella
  • 100 g potatis - riven kokt

Fyllning

  • 300 g rökt skinka - i tärningar
  • 300 g potatis - kokt skalad tärnad
  • 2 dl purjolök - strimlad
  • 1 pkt gratängost (12 %) - riven
  • 3 ägg
  • 1,5 dl kesella
  • 1,5 dl mjölk - lätt
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Kör alla ingredienser till pajdegen i matberedare till en degboll. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diam. Kyl ca 30 min.

  2. Blanda skinka, potatis, purjolök, och ost. Häll blandningen i det ogräddade pajskalet. Blanda ägg, kesella, mjölk, salt och peppar och häll över. Grädda på nedersta falsen ca 40 min. Täck eventuellt över formen mot slutet av gräddningen om pajen börjar få för mycket färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!