Quesadillas med sötpotatis och ädelost

Recept på quesadillas med sötpotatis och ädelost. Frasiga små munsbitar som bör ätas nystekta. Sötpotatis och ädelost är en överraskande och god smakkombination.
Petra Lindstrand
Recept på quesadillas med sötpotatis och ädelost.
Recept på quesadillas med sötpotatis och ädelost. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar - kokta, kalla (ca 600 g)
  • 6 minitortillabröd
  • 100 g ädelost - gärna St Agur
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2,5 msk olivolja

Gör så här

  1. Halvera och gröp ut innanmätet ur sötpotatisen. Bred moset på tre bröd.

  2. Tärna osten. Strö ost, salt och peppar över potatisen. Lägg på resterande bröd och tryck till.

  3. Stek varje bröd i olja ca 3 min på varje sida. Skär i snibbar och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!