Quesadillas med rödbetor, spansk getost, marconamandel och spenat

Quesadillas med rödbetor, spansk getost, marconamandel och spenat är snabblagad vegomat. Välj en getost med kraftig smak, t ex den spanska Monte Enebro till quesadillas så får det kraftig smak som bryter mot de söta rödbetorna.

Quesadillas med rödbetor, spansk getost, marconamandel och spenat
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 tortillabröd - stora
  • 4 rödbetor - förkokta (300 g)
  • 100 g getost - fast, t ex Monte Enebro
  • 25 g marconamandlar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja

Sallad

  • 50 g babyspenat - färsk
  • 0,5 rödlök - liten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Grovriv rödbetor och ost. Grovhacka mandeln. Blanda rödbetor, ost och mandel med crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Fördela blandningen på 2 tortillabröd. Lägg på de andra bröden och tryck till.

  2. Sallad: Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda olja, vinäger, honung, salt och peppar.Vänd ner spenat och lök i dressingen.

  3. Stek de dubbla tortillabröden i olja ca 2 min på varje sida tills de fått fin färg. Skär dem i bitar och servera med salladen.

Vad tyckte du om receptet?