Orientaliska quesadillas med kyckling

Recept på orientaliska quesadillas. Quesadillas med kyckling som kryddats med orientaliska smaker.

Allt om Mat
Orientaliska quesadillas med kyckling
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8 tortillabröd
  • 1 paprika - gul liten
  • 1 röd paprika - liten
  • 4 msk färskost - naturell
  • 2 dl prästost - lagrad 17%
  • 4 msk sweet chili dippingsås
  • 50 g rucola
  • 2 msk rapsolja

Kyckling

  • 2 kycklingfiléer - (ca 300 g)
  • 1 msk fisksås - asiatisk
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk koriander - hackad

Gör så här

  1. Skär kycklingen i strimlor. Blanda fisksås, lime, socker och koriander i en skål. Lägg i kycklingen och marinera ca 15 min. Låt kycklingen rinna av.

  2. Grilla kycklingen tills den är genomgrillad.

  3. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg ut tortillabröden. Bred på ett tunt lager färskost och strö över riven ost. Fördela kyckling, paprika och rucola på 4 av bröden. Ringla över sweet chilisås och lägg på de andra bröden.

  4. Pensla med olja och grilla tills de fått fin färg och osten smält. Skär upp tortillan i tårtbitar och servera som snacks.

Vad tyckte du om receptet?