Punschparfait med krossad daim

Recept på punschparfait med krossad daim. Härligt krämig favorit som rundar av middagen på bästa sätt!
Anna Wendt

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl punsch
  • 6 dl vispgrädde
  • 2 dubbeldaim - (à 56 g)

Garnering

  • 0,5 dl granatäppelkärnor
  • 0,5 dl tranbär - eller vindruvor
  • rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker fluffigt. Blanda ner punschen. Vispa grädden fast. Vänd ihop grädden med äggfluffet. Hacka daimen och blanda ner nästan allt, spara lite till garneringen.

  2. Häll smeten i en hålform som rymmer 2 liter. Sätt formen i frysen och frys parfaiten ca 8 timmar.

  3. Ta ut formen 10–15 min innan den ska serveras. Stjälp upp parfaiten och garnera med den sparade daimen, granatäppelkärnor, tranbär och rosmarinkvistar.

  4. Fotograf: Lisa Björner

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!