Pumpasoppa med kanel

Pumpasoppa med kanel
Pumpasoppa med kanel Foto: Leif Jacobsson

Ingredienser

  • 1 kg pumpa - i bitar utan skal
  • 4 dl hönsbuljong - vatten+tärning eller fond på flaska
  • 2 schalottenlökar - hackade
  • 1 kanelstång
  • 1 dl vitt vin
  • 50 g smör - rumstempererat
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. 1Lägg pumpa, buljong, lök och kanel i en stor kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda sakta under lock cirka 30 min tills pumpan känns mjuk. 2 Tag upp kanelstången och tillsätt vinet. Koka upp soppan en gång till och mixa den sedan slät med smör. Smaka av med salt, peppar och lite socker. 3Servera soppan med en klick creme fraiche och eventuellt lite friterade, saltade pumpasticks.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!