Pumpasoppa med ingefära och kokosmjölk

Ta vara på säsongens härliga pumpor! Pumpasoppa, kanske gjord på butternutpumpa, blir krämig och len med kokos mjölk och får lite sting av ingefära.
Mitt Kök
Pumpasoppa med ingefära och kokosmjölk
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 g pumpa - utan skal och kärnor t ex butternutpumpa
  • 1 äpple
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 6 dl vatten - kokande
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 burk kokosmjölk
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 - 2 msk ingefära - riven
  • salt
  • peppar
  • 1 msk honung
  • 1 msk limesaft - pressad

Till garnering

  • olivolja
  • 1 röd paprika - tärnad
  • 0,5 dl pumpakärnor - rostade
  • 2 msk persilja - hackad

Gör så här

  1. Skär pumpan i bitar. Dela, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och hacka löken. Fräs pumpa, äpple och lök i en gryta med smör i 5 minuter. Späd med vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt soppan koka upp och sedan sjuda tills pumpan är mjuk, 15-20 minuter.

  2. Mixa soppan med mixerstav. Rör ner kokosmjölk och smaksätt med sambal oelek, ingefära, salt, peppar, honung och limesaft. Låt soppan koka upp.

  3. Garnera med olivolja, paprika­tärningar, rostade pumpakärnor och hackad persilja. Servera med exempelvis pumpabröd och smör.

Vad tyckte du om receptet?

Prova gärna att baka ett härligt pumpabröd till, recept hittar du här. 

Läs också: Här är fler läskigt goda recept till Halloween 

Läs mer: Bästa receptet på köttfärssås

Recept från Mitt kök