Pumpasallad med chilirostad bulgur, apelsin och mynta

Pumpasallad med chilirostad bulgur, apelsin och mynta lagas i ugnen. Se till att formarna du väljer till bulgur och pumpa får plats samtidigt i ugnen.
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 3 dl fullkornsbulgur
  • 1 paprika - röd
  • 1 apelsin
  • 2 msk olivolja - + 2 msk
  • 1 - 2 krm chiliflakes
  • 0,5 tsk flingsalt - + 0,5 msk
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 butternutpumpa
  • 1 dl pekannötter
  • 150 g fetaost

Chillidressing

  • 0,5 apelsin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 - 2 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Häll den i en ugnssäker form. Kärna ur och finhacka paprikan och blanda ner den i bulgurn.

  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda ner apelsinskalet i bulgurn och häll över apelsinsaft och 2 msk olja. Krydda med chiliflakes, 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

  3. Skär av skalet på pumpan. Kärna ur och skär den först på mitten och sedan i halvmånar. Lägg pumpan i en ugnssäker form och ringla över 2 msk olja. Strö över 1/2 msk flingsalt och 2 krm peppar.

  4. Ställ båda formarna i ugnen och rosta 20–25 min tills pumpan och bulgurn blivit gyllene.

  5. Rosta pekannötterna i en torr, het stekpanna. Hacka myntan.

  6. Dressing: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och riv vitlöken på rivjärn. Vispa samman alla ingredienser.

  7. Ta pumpa och bulgur ur ugnen. Lägg upp på ett fat. Smula över fetaost och toppa med mynta och pekannötter. Ringla över lite av dressingen och servera med resten vid sidan om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!