Pumpasallad med apelsin och oliver

Pumpasallad med apelsin och oliver
Pumpasallad med apelsin och oliver Foto: Leif Jacobsson

Ingredienser

  • 500 g pumpa - liten, ca
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl svarta oliver
  • olivolja
  • 1 apelsin
  • 1 dl nötter
  • 2 dl persilja - hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. 1 Skala pumpan och skär den i klyftor. Skala och strimla löken. Riv apelsinskalet och skär ut hinnfria klyftor.

    2 Blanda pumpan och löken med apelsinskal, salt, peppar och oliver. Tillsätt lite olivolja och vänd runt. Lägg upp på ett ugnssäkert fat.

    3 Baka i ugn, 175 grader, tills pumpan är mjuk.

    4 Strimla persiljan och blanda med den varma pumpan. Avsluta med att vända ner apelsinfiléer och nötter i salladen. Smaka av med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!