Pumpapizza

Enkelt recept på pizza toppad med pumpa. Det går också bra att använda köpt pizzamix till degen.

Lena Söderström
Pumpapizza
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten - 37°
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6 - 7 dl vetemjöl - (360g-420g)

Pålägg

  • 800 g pumpa
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 8 skivor parmaskinka
  • 150 g chèvreost
  • 1 kruka timjan

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt och rör tills jästen lösts upp. Blanda i mjölet lite i taget, spara 1/2 dl till utbakningen, och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt ca 30 min.

  2. Skala, kärna ur och skär pumpan i små skivor. Fräs pumpan i oljan ca 5 min. Salta, peppra och låt pumpan svalna.

  3. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i fyra delar. Kavla ut varje del till en rund pizzabotten, ca 22 cm i diameter. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Fördela pumpa, parmaskinka och smulad ost på pizzabottnarna. Strö över timjan. Grädda varje pizza mitt i ugnen 10-15 min.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du ett annat recept på god pumpapizza