Pumpapesto

Recept på otroligt god och enkel pumpapesto som passar bra som både dipp och pastasås eller som fyllning i t ex lax- eller kyckling­filéer.

Lena Söderström
Pumpapesto
Recept på pumpapesto. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 knippa basilika - stor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g pumpakärnor - skalade
  • 2 dl olivolja
  • 50 g parmesan
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Grovhacka basilikan. Skala vit­löken.

  2. Finfördela basilika, vitlök och pumpakärnor till en slät massa i en liten mixer eller matberedare.

  3. Häll i oljan i en fin stråle under maskinens gång.

  4. Finriv parmesan­osten och vänd ner den i peston för hand.

  5. Krydda med salt.

Vad tyckte du om receptet?