Pumpapesto

Recept på otroligt god och enkel pumpapesto som passar bra som både dipp och pastasås eller som fyllning i t ex lax- eller kyckling­filéer.
Lena Söderström
Recept på pumpapesto.
Recept på pumpapesto. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 knippa basilika - stor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g pumpakärnor - skalade
  • 2 dl olivolja
  • 50 g parmesan
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Grovhacka basilikan. Skala vit­löken.

  2. Finfördela basilika, vitlök och pumpakärnor till en slät massa i en liten mixer eller matberedare.

  3. Häll i oljan i en fin stråle under maskinens gång.

  4. Finriv parmesan­osten och vänd ner den i peston för hand.

  5. Krydda med salt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!