Pumpamuffins med krämig frosting

Enkelt recept på saftiga pumpamuffins. Hasselnötter passar fint i smaken tillsammans med pumpan.
Lena Söderström
Foto: Lennart Weibull
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 200 g pumpa - till exempel butternut eller muscat
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma - malen

Frosting

  • 200 g cream cheese
  • 25 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • kakaopulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala pumpan och riv den grovt. Klappa den torr med till exempel hushållspapper. Grovhacka nötterna.

  2. Vispa smör, strösocker och muscovadosocker poröst. Rör i ett ägg i taget. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min, eller tills de är genomgräddade, känn med provsticka. Låt kallna.

  3. Vänd ner mjölet blandat med bakpulvret och kardemumman. Blanda i pumpa och nötter. Fördela smeten i 8-10 muffinsformar ställda i en muffinsplåt.

  4. Vispa ihop cream cheese, smör och florsocker till en kräm. Spritsa krämen på muffinsen och sikta över kakao.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!