Pumpamarmelad med kardemumma

En riktig favorit bland marmelader. Servera till bondost och kittost.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk citron - pressad
  • 6 dl pumpa - t ex muskat, butternut eller hokkaido, riven
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kardemumma - stött

Gör så här

  1. Koka ihop socker, vatten och citronsaft ca 5 min. Tillsätt övriga ingredienser och koka tills pumpan börjar bli genomskinlig, ca 45 min.

  2. Skumma av och häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!