Pumpacupcakes

Recept på fantastiskt goda pumpacupcakes. Den grovrivna pumpan gör muffinsen underbart saftiga.
Lena Söderström
Recept på pumpacupcakes.
Recept på pumpacupcakes. Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1 klyfta butternutpumpa - eller muskatpumpa (ca 200 g)
  • 1 dl hasselnötter
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl muscovadosocker - ljust
  • 3 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 dl russin

Topping

  • 200 g färskost - naturell
  • 25 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl florsocker

Garnering

  • kakao - eller mald kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala ­pumpan och riv den grovt. Klappa den torr med t ex hushållspapper. Grovhacka nötterna.

  2. Vispa smör och socker poröst. Rör i ett ägg i taget. Vänd ner ­mjölet blandat med bakpulvret. Blanda i pumpa, nötter och russin.

  3. Fördela smeten i 12–14 muffinsformar ställda på en plåt. ­Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt kallna.

  4. Topping: Vispa ihop ost, smör och florsocker till en kräm. Spritsa krämen på muffinsen och pudra över kakao eller kanel.

Vintips till pumpacupcakes:

Moscatel de Setúbal 2009 (8011) Portugal, 99 kr. 

Starkvin med söt, ganska intensiv smak med toner av apelsin, nötter och kryddor. 

Älskar du också att baka?  Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!