Pumpa- och havtornsmarmelad

Pumpa- och havtornsmarmelad är god att servera till ost. Havtornen ger en frisk smak till marmeladen.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 175 g havtorn
  • 800 g pumpa - t ex hokkaido
  • 500 g strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • 2 kanelstänger

Tillbehör

  • ostar - t ex mild grevé, ­Vilhelmsdals Bocken Per, Strömmens Boltjärns Blå

Gör så här

  1. Pressa havtornen genom en sil och mät till 1 dl saft. Skala och riv pumpan. Koka den med vatten och havtornssaft utan lock ca 30 min. Rör ner sockret. Låt koka ca 5 min. Lägg i kanelstängerna.

  2. Skumma av och häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Låt kallna. Servera marmeladen till ost.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!