Pumpa- och getostpaj

Recept på pumpa- och getostpaj till huvudrätt. Den söta pumpan gör sig perfekt ihop med getosten!
Pumpa- och getostpaj
Recept på pumpa- och getostpaj. Foto: Katja Ragnstam

Pajskal

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 krm salt
  • 1 - 2 msk vatten

Fyllning

  • 500 g pumpa - t ex butternut
  • 150 g getost
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm muskotnöt - nymald
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör, mjöl och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter.

  2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 12–15 min.

  3. Fyllning: Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Smula osten i mindre bitar. Repa bladen från rosmarinen. Vispa ihop ägg, grädde, rosmarin, salt, muskot och peppar.

  4. Fördela pumpa och ost i paj­skalet. Häll över äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen 30–35 min.

  5. Servera pajen ljummen eller varm.

Vad tyckte du om receptet?