Pulled pork-tortillas med ugnsrostad fetapotatis och syrad tomatsallad

Recept på pulled pork-tortillas med ugnsrostad fetapotatis och syrad tomatsallad. Pulled pork finns att köpa färdigt i kyldisken. Välj en sort med svenskt kött.
Petra Lindstrand
Recept på pulled pork-tortillas med ugnsrostad fetapotatis och syrad tomatsallad.
Recept på pulled pork-tortillas med ugnsrostad fetapotatis och syrad tomatsallad. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g potatis - fast, gärna ratte
  • 1 pkt fetaost - (150 g)
  • 1 gul lök - stor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 500 g körsbärstomater - blandade
  • 1 pkt pulled pork - med t­illhörande bbq-sås (ca 500 g)
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 8 minitortillabröd - (200 g)
  • 100 g salladsmix - gärna med morötter
  • 2 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skölj potatisen och skär den i smala klyftor. Lägg på plåt med bakplåtspapper och blanda med 1 msk olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut plåten, smula över fetaosten och tillaga yttterligare 10 min.

  2. Skala och skiva löken mycket tunt, gärna på mandolin. Blanda med vinäger, socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och gnid in ordentligt. Grovhacka tomaterna och blanda med löken. Lägg upp salladen i en skål.

  3. Bryt köttet i mindre bitar och stek det i en stekpanna på hög värme tillsammans med spadet och låt koka in, ca 3 min. Tillsätt bbq-såsen och låt småputtra 1–2 min.

  4. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.

  5. Lägg ihop bröden med pulled pork, tomatsallad och salladsmix. Servera med potatisklyftor och senap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!