Pulled pork med hoisin och apelsin

Recept på pulled pork med hoisin och apelsin. Revbensspjäll är så klart gott, men har du ont om tid så testa detta alternativ. Snabbt, enkelt och med en mustig julsmak. För att minska tillagningstiden ytterligare drar vi isär köttet innan tillagning.

Petra Lindstrand
Pulled pork med hoisin och apelsin
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 pktpulled pork- med BBQ-smak (550 g), gärna svenskt kött
  • 1apelsin
  • 0,75 dlhoisinsås
  • 1 msksoja- ljus

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa ut 2 msk saft. Blanda hoisinsås, den medföljande bbq-såsen, apelsinsaft, apelsinskal och soja.

  2. Ta köttet ur förpackningen och lägg det i en smord ugnssäker form. Dra isär köttet med fingrarna och blanda bitarna med såsen.

  3. Tillaga köttet mitt i ugnen ca 20 min tills det har fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?