Recept på vegansk pulled aubergine Vindaloo

Veganskt recept på pulled aubergine Vindaloo. Rätten är kryddad med vindaloopasta, med bland annat ingefära, chili, spiskummin, kardemumma, kryddnejlika och kanel.
Sebastian Schauermann
Recept på vegansk pulled aubergine Vindaloo.
Recept på vegansk pulled aubergine Vindaloo. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 tsk salt - + 1/2 tsk
  • 1 msk chiafrön
  • 2 gula lökar
  • 2 piri-piri (chilifrukter)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 msk vindaloopasta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl kokosgrädde
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 tsk limeskal - rivet
  • 2 limeblad
  • 1 tsk ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl svarta bönor - kokta

Tillbehör

  • kimchi
  • srirachasås

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 225°. Stick små hål i auberginerna och lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  2. Låt svalna. Riv dem i bitar. Blanda med 1 tsk salt och chiafrön. Lägg i durkslag över en bunke och låt rinna av, spara vätskan.

  3. Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla chilin. Stek lök och chili i olja ca 5 min. Blanda i korianderfröna och stek ca 1 minut. Tillsätt vindaloopasta och tomatpuré och stek ytterligare ca 2 min.

  4. Häll i 2 dl av vattnet från auberginen, kokosgrädde och limesaft. Blanda i limeskal och limeblad och låt sjuda ca 5 min. Smaksätt med ättika. Krydda med 1/2 tsk salt.

  5. Blanda i aubergine och bönor, låt dem bli varma. Servera med kimchi och srirachasås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!