Prosciuttolindad mozzarella med marinerade tomater
Prosciuttolindad mozzarella med marinerade tomater är en snabblagad, god smårätt. Om man vill variera tomaterna så kan man lägga till lite hackad vitlök eller hackad rödlök i marinaden. Idag finns det god svensk buffelmozzarella t ex BuffelLinda. Det samma gäller lufttorkad skinka.
Ingredienser
-
4
buffelmozzarellaostar
- (à 100 g)
-
12 skivor
skinka
- lufttorkad, tunna
-
75 g
salladsskott
- blandad
-
0,5
rödlök
Marinerade tomater
-
250 g
tomater
- gärna blandade sorter
-
4 msk
rapsolja
-
1 msk
rödvinsvinäger
-
1 msk
balsamvinäger
-
2 tsk
honung
- flytande
-
0,5 dl
örter
- blandade, t ex basilika, persilja och rosmarin
-
1 tsk
flingsalt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Garnering
-
basilika
Gör så här
-
Låt buffelmozzarellan rinna av ordentligt. Lägg ihop skinkskivorna tre och tre och linda in en ost i varje till ett paket.
-
Lägg salladen på ett stort fat. Lägg på mozzarellaknytena. Skala och strimla löken.
-
Marinerade tomater: Skär tomaterna i stora bitar. Blanda olja, vinäger och honung. Lägg tomaterna i marinaden. Hacka örterna och blanda ner i tomaterna.
-
Lägg upp tomaterna på fatet och strö över flingsalt och peppar. Garnera med rödlök och basilika.