Pressgurka med zucchini - pickles på bara en timme

Hyvla gurka och zucchini tunt, gärna på mandolin så att skivorna blir jämna. Pressgurka passar till husmanskost, men även som tillbehör till grillat.
Petra Lindstrand
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 gurka - (ca 400 g)
  • 1 zucchini - (ca 300 g)
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 0,5 dl persilja - finhackad

Gör så här

  1. Skölj gurkan och zucchinin. Om du vill kan de skalas, eller gör bara längsgående ränder för att det blir så snyggt.

    Foto: Per Ranung

  2. Hyvla eller skär gurka och zucchini tunt. Det går smidigast med en mandolin över en skål.

    Foto: Per Ranung

  3. Blanda vinäger, socker, salt och peppar. Rör om tills sockret lösts upp och blanda lagen med gurkan. Lägg ett uppochnedvänt fat ovanpå så att det pressar lätt. Låt stå svalt ca 45 min. Strö på persilja vid servering.

    Foto: Per Ranung

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!