Prästostsnittar 
med aprikoser

Snittar med lagrad ost och aprikoser passar utmärkt att bjuda till glöggen. Eftersom ­snittarna helst bör göras ett par dagar i förväg är de verkligen praktiska tilltugg.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 pkt fullkornsbröd - tyskt, 500 g
  • 200 g lagrad prästost
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 1 dl aprikoser - torkade

Gör så här

  1. Kantskär brödet. Finriv osten.

  2. Mixa ihop ost och smör i matberedaren. Tillsätt solroskärnor och aprikoser och mixa ihop ett par sekunder.

  3. Varva brödskivor och tjocka lager ostkräm. Börja och avsluta med bröd.

  4. Pressa försiktigt ihop brödet. Vira in i plastfolie.

  5. Lägg brödpaketet i en avlång form.
Lägg på en tyngd för att pressa ihop brödet ytterligare. Låt stå i kylen med tyngden ovanpå minst 1 dygn.

  6. Vid servering: Skär brödet i skivor, därefter på diagonalen som trekanter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök