Potstickers med rödbetor och getostsallad

Potstickers är dumplings som är både stekta och ångade. Ena sidan får en frasig yta och den andra blir mjuk och ångad. Wontondegen kan kan bytas ut mot vårrulledeg.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 24 wontondegplattor - (8 x 8 cm)
  • 3 rödbetor - (150 g rivna)
  • 125 g chèvreost
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk rapsolja

Sallad

  • 2 polkabetor
  • 2 rödbetor
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 4 tomater - i olika färger
  • 2 persikor
  • 150 g sallad - blandad
  • 100 g chèvreost
  • 1 dl nötter - blandade, rostade

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk vatten
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 msk citronskal - rivet
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och finriv betorna. Blanda med smulad getost, salt och peppar.

  2. Lägg ut wontonplattorna på en skärbräda och lägg på lite av rödbetsfyllningen. Pensla kanterna med vatten, vik ihop till trekanter och vecka dem lite. Lägg knytena på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite potatismjöl på bakplåtspapperet så att de inte fastnar om de ska stå en stund i kylen.

  3. Sallad: Skala rödbetorna och skär dem i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret lösts upp. Häll lagen i två bunkar. Lägg polkabetorna i en och rödbetorna i den andra. Skär tomater och urkärnade persikor i bitar.

  4. Dressing: Blanda alla ingredienser.

  5. Lägg sallad, betor, tomater och persikor på ett stort fat. Smula över ost och strö på nötter. Ringla över dressingen.

  6. Stek potstickers i olja i omgångar ca 1 minut på varje sida. Häll på 2 msk vatten, låt vattnet ånga av.  Servera till salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!