Potatisvåffla med rom & crème fraiche

Perfekt drinktilltugg eller vårlik förrätt. Lyxa till det med topping av löjrom eller använd ishavsrom.
Mitt Kök
Potatisvåffla med rom & crème fraiche
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 250 - 300 g potatis
  • 3,5 dl mjölk
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • smör - till gräddning

Tillbehör

  • 1 burk rom - löjrom eller valfri rom
  • 1 stor rödlök
  • 1 burk gräddfil - eller crème fraiche
  • gräslök

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Skala potatis och riv den grovt på rivjärn.

  3. Vispa ihop mjölk, mjöl, bakpulver och salt till en jämn smet.

  4. Rör ner potatisen och det smälta smöret.

  5. Hetta upp våffeljärnet och smörj det väl. Grädda. Servera med tillbehören. Dekorera med några strån gräslök.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök