Potatistortilla med paprika

Recept på tortilla med potatis, paprika och tomat. Välj gärna stora potatisar, de går lättare att skala.
Lena Söderström
Foto. Eva Hildén
Foto. Eva Hildén

Ingredienser

  • 500 g mjölig potatis
  • 1 röd paprika
  • 5 - 6 msk olivolja - till stekning
  • salt
  • peppar
  • 6 ägg
  • 6 msk mjölk
  • 2 dl ost - riven
  • 2 msk smör och olja
  • 100 g cocktailtomater

Gör så här

  1. Skala potatisen. Skär potatisen i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar.

  2. Stek potatisen i oljan i en stekpanna, utan att den tar så mycket färg, i cirka 15 minuter. Tillsätt paprikan och stek ytterligare i cirka 5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Låt potatisen och paprikan rinna av i till exempel ett durkslag.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Smaka av med salt. Blanda i osten. Blanda i potatisen och paprikan.

  4. Hetta upp smör och olja i en liten stekpanna som tål ugnsvärme. Häll i potatis-, paprika- och äggblandningen. Stek tortillan på medelstark värme i 5–10 minuter.

  5. Efterstek i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Toppa med tomaterna och stek ytterligare i cirka 15 minuter eller tills äggsmeten stannat och tortillan och tomaterna fått fin färg. Salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök