Potatissoppa med purjolök och rökt lax

Stekt purjolök och rökt lax ger karaktär åt potatissoppan. Purjolöken ger den ljusgrön färg.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 1 purjolök
  • 0,5 dl persilja - finhackad
  • 1 msk smör
  • 9 dl hönsbuljong
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Till servering

  • 0,5 purjolök - strimlad
  • 0,5 msk smör
  • 150 g rökt lax - finstrimlad
  • bröd

Gör så här

  1. Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Strimla purjolöken och hacka persiljan.

  2. Fräs allt i smör i en kastrull, utan att det tar färg. Häll över buljong och koka tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät och häll tillbaka soppan i grytan. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

  3. Strimla purjolöken på längden i dm-stora bitar. Stek den så den får lite färg, i smör i en stekpanna.

  4. Servera soppan med purjolök och rökt lax. Snedskär brödet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!