Potatissoppa med basilika

Vanlig potatissoppa blir genast godare av lite vitlök, basilika och ost.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 - 6 potatisar - mjöliga (ca 400 g)
  • 3 vitlöksklyftor - (2+1)
  • 1 l vatten
  • 2 ört- eller grönsaksbuljong
  • 1 dl mjölk
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl lagrad ost - riven (17%)

TILLBEHÖR

  • 2 avokador
  • 8 skivor rostad fiberfranska

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis och 2 vitlöksklyftor. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt potatis och vitlök. Låt koka under lock ca 10 min.

  2. Mixa mjölk, basilikablad och 1 vitlöksklyfta.

  3. Häll alltihop i soppan och mixa.

  4. Rör i osten och låt den smälta.

  5. Skala, kärna ur och skiva avokadon tunt. Lägg den på brödet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!