Nordafrikansk potatissallad

Nordafrikansk potatissallad. Är det säsong för färskpotatis passar den bra. Annars går det fint med körsbärspotatis, Melody, Amandine eller Mayan Twilight.
Lisa Lemke
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 msk ingefära - färsk, finriven
  • 0,5 tsk gurkmeja - mald
  • 0,5 tsk koriander - mald
  • 0,5 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk harissa
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 knippa bladpersilja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 4 merguez - (eller annan smakrik korv)

Gör så här

  1. Halvera potatisen om de är stora. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Var noga med att inte koka dem för länge!

  2. Rör samman olja, ingefära och kryddor. Häll blandningen över den nykokta potatisen och vänd runt så att all potatis täcks av kryddoljan.

  3. Halvera tomaterna och hacka bladpersiljan grovt. Blanda ner tomater och persilja i potatissalladen och smaka av med salt och peppar.

  4. Grilla eller stek korven och servera till potatissalladen.

  5. * Harissa är en stark kryddblandning som är mycket vanlig i hela Nordafrika. Finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Harissa kan ersättas med annan stark, chilibaserad kryddblandning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!