Potatissallad med sparris

En enkel potatissallad med rödlök och sparris är en riktig höjdare. Vill man göra den lite mer matig kan man blanda i räkor, kräftstjärtar, rökt fisk eller lufttorkad skinka. Då förvandlas potatissalladen till en måltid istället för ett tillbehör.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • 1 rödlök - finhackad
  • 3 msk dill - hackad

Dressing

  • 1 msk skånsk grovkornig senap
  • 1,5 msk citron - pressad
  • 1 msk vatten
  • 0,75 dl rapsolja - kallpressad
  • salt
  • svartpeppar - nymalen

Gör så här

  1. Dressingen: Vispa ihop senap, citron och vatten. Vispa sist i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar.

  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt den ånga av och skär den i mindre bitar. Häll över dressingen.

  3. Skär av den nedre grova delen på sparrisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, 4 minuter, den ska fortfarande ha tuggmotstånd kvar. Dela sparrisen i mindre bitar.

  4. Blanda försiktigt potatis, sparris, lök och dill. Lägg upp salladen på ett fat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!