Potatissallad med rotselleri och tångkaviar

Recept på matig potatissallad. Rom eller kaviar, crème fraiche och rödlök – alltid lika gott tillsammans. Kanske på en toast eller med avokado. Men så här års känns en rustik sallad med rostad potatis och rotselleri som ett utmärkt tillbehör till de klassiska tillbehören.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 g delikatesspotatis
  • 250 g rotselleri
  • 1 rapsolja - + 2 msk
  • salt
  • 5 dl grönkål - fint strimlad
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 dl dill - hackad
  • 2 tsk citronskal - rivet
  • svartpeppar - nymald
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g tångkaviar - svart
  • rödlök - hackad

Till garnering

  • dillvippor
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och dela potatisen. Skala rotsellerin och skär i mindre bitar. Lägg potatis och rotselleri på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med 2 msk olja och salt.

  2. Rosta i mitten av ugnen tills potatis och selleri är mjuka, cirka 25 minuter.

  3. Strimla grönkålen tunt. Blanda med citronsaft och 1 msk rapsolja. Massera in så att kålen mjuknar, det görs enklast med händerna.

  4. Ta ut och vänd ner det rostade i skålen med grönkål. Låt svalna och blanda i dill och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

  5. Lägg upp salladen. Klicka på crème fraiche och tångkaviar. Mal över peppar. Strö på rödlök och garnera med dillvippor och citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Caroline Hofberg (@carolineikoket) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök