Potatissallad med rädisor med varmrökt fisk

Potatissallad med färskpotatis. Årets första färskpotatissallad smakar bra i sällskap av varmrökt fisk.
Lena Söderström
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 800 g färskpotatis
  • 100 g haricots verts
  • 500 g varmrökt fisk - t ex makrill, lax eller böckling
  • 1 knippa rädisor

Dressing

  • 1 rödlök
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger - eller 1 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk persilja - finstrimlad

Gör så här

  1. Borsta potatisen väl eller skala den. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull ca 15 min.

  2. Låt bönorna koka med när ca 3 min återstår av koktiden. Häll av vattnet och ånga av.

  3. Sätt ugnen på 225°. Linda in fisken i aluminiumfolie och värm den mitt i ugnen 5–10 min.

  4. Dressing: Skala och strimla löken. Blanda senap, vinäger, olja, salt och peppar i en salladsskål. Vänd ner lök och persilja.

  5. Ansa och halvera rädisorna. Vänd ner dem i dressingen tillsammans med potatis och bönor. Servera salladen med fisken.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!