Potatissallad med picklad lök

Färskpotatis när den är som bäst; nykokt tillsammans med en klar dressing och picklad lök. Det är fint att garnera med gräslök och gräslöksblommor om man har tillgång till detta.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 knippa rädisor
  • 2 msk gräslök - skuren
  • 6 salladslökar
  • 0,5 dl kapris
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Picklad lök:

  • 10 röda steklökar
  • 0,5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Garnering:

  • gräslök och gräslöksblommor

Gör så här

  1. Picklad lök: Skala löken och skär den i klyftor. Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp. Blanda i löken. Låt dra ca 30 min.

  2. Skrubba potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Skär potatisen i halvor eller fjärdedelar beroende på storlek.

  3. Ansa rädisorna och skär dem i fjärdedelar. Ansa och skiva salladslöken. Blanda samman olja, senap, salt och peppar i en stor skål. Vänd ner potatis, rädisor, gräslök, salladslök och kapris och blanda försiktigt om. Låt gärna potatissalladen dra ca 1 timme före servering.

  4. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med picklad lök. Garnera med gräslök och gräslöksblommor och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!