Potatissallad med picklad lök
Tid att dra: 30 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Färskpotatis när den är som bäst; nykokt tillsammans med en klar dressing och picklad lök. Det är fint att garnera med gräslök och gräslöksblommor om man har tillgång till detta.
Ingredienser
-
1 kg
färskpotatis
-
1 knippa
rädisor
-
2 msk
gräslök
- skuren
-
6
salladslökar
-
0,5 dl
kapris
-
0,75 dl
olivolja
-
2 msk
dijonsenap
-
1 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
Picklad lök:
-
10
röda steklökar
-
0,5 dl
ättiksprit (12 %)
-
1 dl
strösocker
-
2 dl
vatten
Garnering:
-
gräslök och gräslöksblommor
Gör så här
-
Picklad lök: Skala löken och skär den i klyftor. Rör ihop ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp. Blanda i löken. Låt dra ca 30 min.
-
Skrubba potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Skär potatisen i halvor eller fjärdedelar beroende på storlek.
-
Ansa rädisorna och skär dem i fjärdedelar. Ansa och skiva salladslöken. Blanda samman olja, senap, salt och peppar i en stor skål. Vänd ner potatis, rädisor, gräslök, salladslök och kapris och blanda försiktigt om. Låt gärna potatissalladen dra ca 1 timme före servering.
-
Lägg upp salladen på ett fat och toppa med picklad lök. Garnera med gräslök och gräslöksblommor och servera.