Potatissallad med kyckling

Potatissallad med mynta och kyckling. När du kokar potatis så koka mer än du behöver och förvara i kylskåp. Då har du alltid en bas för snabb och enkel mat.
Potatissallad med kyckling
Potatissallad med kyckling Foto: Sidsel Clement

Ingredienser

  • 1 kg potatisar - kokta, kalla
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1 citron
  • 2 krukor persilja
  • 0,5 dl mynta
  • 4 kycklingfiléer
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär potatisen i tärningar. Skala och finhacka löken. Stek potatisen i 2 msk olja. Tillsätt löken och stek lite till. Krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar.

  2. Finhacka tomaterna. Lägg i en stor skål. Pressa i citronsaft. Tillsätt 2 msk olja, 4 krm salt och 1/2 krm peppar.

  3. Grovhacka persilja och finhacka mynta, blanda samman. Vänd ihop med potatis, lök och tomat.

  4. Stek kycklingfiléerna i lite olja, salta och peppra. Servera till salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!