Potatissallad med kryddgrönt

Potatissallad med färskpotatis, salladslök och rädisor.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1,5 kg färskpotatis - eller delikatesspotatis kokt och delad i 4 delar
  • 6 salladslökar - skivad
  • 1 knippa rädisor - i fyra delar

Dressing

  • 2 msk chardonnayvinäger - eller vit balsamvinäger
  • 4 msk rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 1 dl örtkryddor - färska basilika, dill och körvel, hackade
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda potatis, salladslök och rädisor i en skål. Vispa samman vinäger, olja, senap och vitlök i en liten skål. Rör ner örtkryddorna och smaka av med salt och peppar.

  2. Rör försiktigt ner dressingen i potatisblandningen. Ställ kallt till serveringen. Lägg upp i en serveringsskål och dekorera med körvel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!