Potatissallad med örtdressing

Potatissallad med färskpotatis, salladslök och rädisor. En underbar sallad på vårprimörer som är lättlagad och mättande. Perfekt som grilltillbehör eller till midsommar. Ett lättlagat recept som förvandlas till "fransk potatissallad" tack vare den goda och krämiga dressingen med dijonsenap och vit balsamvinäger.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1,5 kg färskpotatis - eller delikatesspotatis, kokt och delad i 4 delar
  • 6 salladslökar - skivad
  • 1 knippa rädisor - i fyra delar

Dressing

  • 2 msk chardonnayvinäger - eller vit balsamvinäger
  • 4 msk rapsolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 1 dl örtkryddor - färska basilika, dill och körvel, hackade
  • salt - peppar

Gör så här

  1. Blanda den kokta potatisen, salladslök och rädisor i en skål.

  2. Vispa samman vinäger, olja, senap och vitlök i en liten skål. Rör ner örtkryddorna och smaka av med salt och peppar.

  3. Rör försiktigt ner dressingen i potatisblandningen. Ställ kallt till serveringen. Lägg upp i en serveringsskål och dekorera med körvel.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!