Potatissallad med krämig majonnässås

Recept på en matig potatissallad som kan ätas på egen hand eller som tillbehör till exempelvis grillad kyckling.
Mitt Kök
Potatissallad med krämig majonnässås
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 burk vita bönor - färdigkokta
  • 2 västeråsgurkor
  • 1 liten rödlök
  • 800 g delikatesspotatis - nykokt

Sås

  • 3 - 4 msk majonnäs
  • 2 msk olivolja - eller vatten
  • 0,5 citron - färskpressad saft av
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Till garnering

  • 2 msk kapris
  • 3 msk persilja - finstrimlad
  • svartpeppar - nymalen

Gör så här

  1. Blanda ihop majonnäs, olja, citronsaft och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar.

  2. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Ansa och skär gurkorna i tunna band. Skala och strimla löken.

  3. Dela potatisen. Blanda potatis, bönor, gurka och lök på ett serveringsfat. Ringla över såsen. Garnera med kapris och persilja. Peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström

Recept från Mitt kök