Potatissallad med krämig dressing

Potatissallad med krämig dressing får smak av syrlig gräddfil och grov senap. Gott till grillad korv eller en knaprigt grillad karré!
Tove Nilsson
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 0,5 rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs - gärna hemgjord
  • 3 msk senap - grov, skånsk
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk dill - finhackad
  • 3 msk gräslök - finhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • gräslök - hackad

Gör så här

  1.  Skrubba potatisen och koka den mjuk i kraftigt saltat vatten. Häll av och låt svalna.

  2. Skala och hacka rödlöken. Blanda med majonnäs, gräddfil, senap, vinäger, dill, gräslök salt och peppar i en skål.

  3. Halvera potatisen och blanda med dressingen. Strö över gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!