Potatissallad med krämig dressing
Tillagning: 30 minuter
Tid att svalna:
Aktiv tid c:a 30 minuter
Tid att svalna:
Aktiv tid c:a 30 minuter
Potatissallad med krämig dressing får smak av syrlig gräddfil och grov senap. Gott till grillad korv eller en knaprigt grillad karré!
Ingredienser
4
–6 personer
-
1 kg
färskpotatis
-
0,5
rödlök
-
3 dl
gräddfil
-
0,5 dl
majonnäs
- gärna hemgjord
-
3 msk
senap
- grov, skånsk
-
1 msk
vitvinsvinäger
-
3 msk
dill
- finhackad
-
3 msk
gräslök
- finhackad
-
1 tsk
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
Garnering
-
gräslök
- hackad
Gör så här
-
Skrubba potatisen och koka den mjuk i kraftigt saltat vatten. Häll av och låt svalna.
-
Skala och hacka rödlöken. Blanda med majonnäs, gräddfil, senap, vinäger, dill, gräslök salt och peppar i en skål.
-
Halvera potatisen och blanda med dressingen. Strö över gräslök.