Potatissallad med krämig dressing

Potatissallad med krämig dressing får smak av syrlig gräddfil och grov senap. Gott till grillad korv eller en knaprigt grillad karré!

Tove Nilsson
Potatissallad med krämig dressing
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 0,5 rödlök
  • 3 dl gräddfil
  • 0,5 dl majonnäs - gärna hemgjord
  • 3 msk senap - grov, skånsk
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk dill - finhackad
  • 3 msk gräslök - finhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • gräslök - hackad

Gör så här

  1.  Skrubba potatisen och koka den mjuk i kraftigt saltat vatten. Häll av och låt svalna.

  2. Skala och hacka rödlöken. Blanda med majonnäs, gräddfil, senap, vinäger, dill, gräslök salt och peppar i en skål.

  3. Halvera potatisen och blanda med dressingen. Strö över gräslök.

Vad tyckte du om receptet?