Potatissallad med bacon

Krämig och kryddig potatissallad som passar perfekt till allt grillat kött. Baconpotatismajo.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 pkt bacon - (à 140 g)
  • 1 gul lök
  • 600 g potatis - kokt
  • 50 g sockerärter
  • 1 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 1 tsk cajunkrydda
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär baconet i bitar. Skala och grovhacka löken.

  2. Stek bacon och lök tills baconet fått fin färg och löken mjuknat. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. Skär potatisen i tjocka skivor. Strimla sockerärterna.

  4. Blanda majonnäs och gräddfil. Krydda med cajunkrydda, salt och peppar.

  5. Vänd ner bacon, lök, potatis och sockerärter, spara eventuellt några strimlor till garnering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!